dissabte, 5 de febrer del 2011

QUÈ VOLEM? LA PLAÇA DE LA REPÚBLICA A NOU BARRIS

Reunits el dia 18 de gener del 2011 per valorar la proposta del Consell de Districte de Districte de Nou Barris per tal que renunciem al canvi de nom de la Plaça Lluchmajor pel de Plaça de la República, a canvi de posar el nom de la República al jardinets a l’entrada del parc de la Guineueta.
 
ACORDEM:
 
1. Mantenir la nostra reivindicació de canviar el nom de la plaça Lluchmajor pel de plaça de la República.

2. Expressar els nostres arguments contra les raons donades per Nomenclàtor per no fer el canvi:
 
a) L'enrenou que portarà als veïns el canvi d'adreça és mínim, si el comparem amb la multitud de veïns que ho van fer a grans carrers de la ciutat (Gran Via, Diagonal, Plaça Calvo Sotelo, Infanta Carlota...).
 
b) Encara que és un punt de referència per a la circulació a la ciutat, entenem que també és suficientment conegut  com a l'encreuament dels carrers Via Julia / Passeig Valldaura / Passeig Verdum.

c) El canvi de nom de l'estació de la Línia 4, actualment Lluchmajor, no és un motiu vàlid per denegar-lo, doncs només cal recordar que l’antiga estació de Roquetes, situada a la Via Julia, es va canviar de nom, de Línia i de lloc.
 
Davant de tot això podem arribar a entendre que darrera d'aquesta historia la realitat poden ser unes altres. I la veritat es que no voldríem creure que siguin polítiques.

3. Expressar que considerem vital i absolutament necessari el recolzament del conjunt dels Grups Municipals d’esquerres de l’ Ajuntament de Barcelona a la la proposta de canvi de nom de la Plaça Lluchmajor pel de Plaça de la República.

4. Expressar que, igualment, considerem absolutament necessari la participació activa de les organitzacions polítiques de Nou Barris de les esquerres plurals en el marc unitari creat fa dos anys. Així com el seu compromís en gestionar en l’àmbit ciutat el recolzament, de les respectives organitzacions barcelonines i grups municipals de les esquerres plurals, a l’esmentada proposta de canvi de nom de la Plaça Lluchmajor pel de Plaça de la República. Un compromís en la defensar la memòria democràtica de la gent del nostre districte.

5. Proposem que el marc unitari, i per tant el conjunt de les organitzacions polítiques de Nou Barris de les esquerres plurals redactin i difonguin un COMUNICAT de defensa i de compromís de gestió i execució de la proposta de canvi de nom de la Plaça Lluchmajor pel de Plaça de la República.

6. El marc unitari decidirà les accions que consideri adients per tal d’aconseguir aquest ampliamente desitjat canvi de nom de la Plaça Lluchmajor pel de Plaça de la República.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada